accessibility

Tenyészszemle Debrecen

Tenyészszemle Debrecen
A Gidrán Lótenyésztők Magyarországi Egyesülete csatlakozva más tenyésztőszervezetekhez, Debreceni Lovasakadémia, Kartács utcai lovas létesítmény helyszínnel (megtalálható a Debrecen, Kartács utcából jobbra nyíló erdei út mentén. GPS koordináta: 47°33’43.7″N 21°36’46.9″E) regionális tenyészszemlét hirdet 2022. április 27.-ére (szerda) gidrán lófajta számára

Tisztelt Tenyésztők!

A Gidrán Lótenyésztők Magyarországi Egyesülete csatlakozva más tenyésztőszervezetekhez, Debreceni Lovasakadémia, Kartács utcai lovas létesítmény helyszínnel (megtalálható a Debrecen, Kartács utcából jobbra nyíló erdei út mentén. GPS koordináta: 47°33’43.7″N 21°36’46.9″E) regionális tenyészszemlét hirdet 2022. április 27.-ére (szerda) gidrán lófajta számára.

Tervezett program:

8.30-10.30 óra között      beérkezés, regisztráció, méretfelvétel

10.00 órától küllemi bírálat a tenyészszemléken megszokott módon. (közben 13-14 óra magasságában ebédszünet), a hátas használatú fajták esetén szabadonugró folyosóban való szemlézés

A szemlén megvalósítható ménvizsgára való beutaló megszerzésének feltétele is.

Miután Debrecen vonzáskörzetében több tenyésztőszervezethez tartozó fajta létezik, több fajta megjelenésére számítunk, így a bírálati beosztást csak a nevezések ismertében lehet elkészíteni. A beérkezést, regisztrációt viszont (tekintettel az állatorvos munkájára) nem kívánjuk a megadott 2 óránál nagyobb időközre megadni.

15.30 óra tájban

Eredményhirdetés, zárás

Egyéb információk:

A szemlére nevezési díj nincs, de a lovanként nevesített nevezéseket legkésőbb 2022. április 20-ig a mihok@agr.unideb.hu elektronikus levelezési címre kérjük megküldeni.

Jelzett határidő után lónevezést nem fogadunk el.

A Debreceni Járási Hivatal, Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály és a Debreceni Lovasakadémia Nonprofit Kft ellátó állatorvosa előzetes tájékoztatása a szemlén való megjelenés állategészségügyi feltétele a következő:

  • Fertőző kevésvérűségre nézve 1 éven belüli negatív vizsgálati lelet, bejegyezve a ló útlevelébe (anyjuk alatt lévő csikók kivételével minden korú ló esetében)
  • Takonykórra nézve 3 éven belüli negatív vizsgálati lelet, bejegyezve a ló útlevelébe kivételt képeznek a szopós csikók).
  • Tenyészbénaságra nézve 3 éven belüli negatív vizsgálati lelet, bejegyezve a ló útlevelébe (CSAK TENYÉSZMÉNEK ESETÉBEN)
  • Fél éven belüli lóinfluenza elleni kombinált oltóanyaggal történő vakcinázás, s ennek a ténye bevezetve a ló útlevelébe.

Amelyik lónak nincs rendben az állategészségügyi státusza, illetve a ló útlevelébe nincs bevezetve az állategészségügyi kezelése (vagy útlevél nélkül érkezik), azt a szolgáltató állatorvos és a hatósági állatorvos nem engedi lepakolni!

A rendezők a tenyésztőszervezetekkel közösen a lovat kísérők közül két fő részére munkaebédet biztosítanak.

A tenyészszemlét különösen ajánljuk a génmegőrzési támogatásra benyújtott azon gidrán kancák esetében, amelyeknek a küllemi bírálata (a legkevesebb követelményt támasztó teljesítményvizsgálat) még nem történt meg.

Ajánlatos továbbá azoknak a kancáknak, amelyek tenyésztésbe vételük előtt még nem kerültek minősítésre.

A nevezési lap innen letölthető:

Nevezésilap Debrecen tenyészszemle 2022

HELYSZÍN:

Debreceni Lovasakadémia

DÁTUM:

2022.04.27.

IDŐTARTAM:

1 Nap

KATEGÓRIA:

  •  
Szerző: Gidrán Lótenyésztők Magyarországi Egyesülete
Megjelenési dátum: 2022-08-17