accessibility

Mesepályázatot hirdet az M2 Gyerekcsatorna

Mesepályázatot hirdet az M2 Gyerekcsatorna 4 és 9 év közötti gyerekeknek – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap hétfőn az MTI-vel.

A pályázatra hétfőtől április 3-ig várják a 4 és 9 év közötti gyerekek saját meséit a mindenesteegymese@mtva.hu email címre. A 10 legjobb mesét megfilmesítik, a kisfilmekben az ifjú szerzők is szerepelnek majd.

Hetedhét kaland, az M2 Gyerekcsatorna ismeretterjesztő műsora Minden este egy mese mottóval indítja el legújabb kampányát. Az olvasást népszerűsítő pályázatban résztvevő óvodások és alsó tagozatosok megmutathatják saját történeteiket, a fantáziavilágukban élő mesehősöket és történeteket. A kampány egyik főszereplője Mahó Andrea Jászai Mari-díjas színművésznő, énekesnő, aki mesélőként csatlakozik a tévéfelvételekhez.

Az elkészült mesefilmeket május 16. és 27. között naponta láthatják az érdeklődők a Hetedhét kalandban. A győztes művekből könyv is készül, amelyet szintén megkapnak alkotóik a forgatáson készült fotókkal együtt.

Az M2 Gyerekcsatorna május 27-ig tartó olvasási kampányáról és az ehhez kapcsolódó pályázat részleteiről a médiaklikk.hu/mindenesteegymese oldalon lehet tájékozódni.

Szerző: MTI
Megjelenési dátum: 2022-07-12